BECAUSE VILLAINS – YES (EP)

Amper twaalf minuten alternatieve rockmuziek op een drie songs tellende EP volstaat om ons bewust te maken van het talent van een voor ons totaal nieuwe singer-songwriter Travis James, afkomstig uit Sarasota, Florida maar sind april 2020 muziek makend vanuit Nashville, Tennessee onder het pseudoniem ‘Because Villains’.

Deze EP “Yes” is niet het eerste werk van deze muzikant want eerder bracht hij als Travis James ook het album “Nesting Glitch Case”, de vier songs tellende EP “Breathe Fast Slowly” en een andere EP uit onder de titel “The Mental Notes”. Hij is een ‘can do all’-multi-instrumentalist die zijn ding weet te doen op zowel gitaren, basgitaar als op drums en dus alle instrumentatie op zijn platen zelf voor zijn rekening neemt.

Op dit minialbum “Yes” staan dus maar drie songs waarvan het op de audiovideo te horen nummer “The Feeling” de openingstrack is. Daarna gaat ‘Because Villains’ nadrukkelijker de rocktoer op met het nummer “Painkillers” dat enkel met een akoestische gitaar begint maar daarna al gauw stevig gaat swingen, om nadien over te gaan tot ‘Counting Crows’-achtige dynamische poprockmuziek in de afsluitende song “There Is Us”.

Het zou ons dan ook niet verbazen als deze EP “Yes” de muzikale voorbode is van een toekomstige nieuwe full-cd van ‘Because Villains’ want het lijkt ons dat Travis James nog heel wat ander leuk klinkend singer-songwritermateriaal in zijn koker heeft zitten. Als dat ervan komt, dan zullen wij u bij ‘Rootstime’ hierover tezijnertijd met veel plezier informeren.

(valsam)

 

 

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

video